Blogg RSS för Blogg

Sida 2 av 2. Visar 4 av 9 poster.
[ Föregående ] 1 (2) [Nästa]

Träna din hund på rätt sätt

Datum: 2014-05-01 07:36
Författare: Ted Karlsson

För ett par år sedan publicerades en artikel i Jaktjournalen i ämnet hur man kan träna sin hund inför jaktsäsongen. Vi aktualliserar nu ämnet och kommer här på bloggen att publicera en del träningstips och förslag på utrustning. Först ut blir klövjeväskor. Vill du läsa hela artikeln finns den här i pdf-format.


Väskorna på bilden är förra modellen från Dragråttan. Numera är de helt i svart.

Vi har valt att erbjuda våra kunder klövjeväskor från Dragråttan. Dessa har vi testat själva, både under fjällvandring och under träning. Extremt slitstarka väskor med mycket bra passform på alla de olika hundar som vi testat dom på. Du hittar dom i butiken, https://www.allmogejakt.se/product.html/dragrattan-klovjevaska?category_id=35

Försäsongsträningen av våra hundar är första steget för en framgångsrik jaktsäsong. Är din hund rätt tränad ökar dess möjligheter att prestera på topp många gånger om.

Att variera träningen är också viktigt och vi kommer här att ge några tips till vad man kan göra för att aktivera och träna sin hund inför säsongen.

Klövjeväska som träningsmetod använder vi sedan några år tillbaka och det fungerar mycket bra. Genom att belasta hunden med några kilo rätt placerat på kroppen ökar belastningen på ett skonsamt sätt. Viktigt att väskan sitter rätt och är skön för hunden att bära. 

Rekommenderat är att börja mjukt och försiktigt så att hunden får vänja sig vid lite belastning, öka sedan vikten succesivt. För en hund av jämtes storlek kan något kilo på var sida vara lämplig startvikt.

Hur mycket du belastar är lite olika men om du, som riktmärke, aldrig går över en 1/4 av hundens kroppsvikt så är du på rätt sida. (Är det kortare stunder kan du öka ytterligare något)

För egen del står väskorna laddade med cirka 4-5 kilo vilket jag tycker funkar bra på båda jämthundstikarna.

Träning med klövjeväska räknas som lågintensiv träning och den kan du bedriva året om men extra viktigt under uppbyggnadsfasen.

 


Rävlock med resultat

Datum: 2014-02-06 15:50
Författare: Ted Karlsson

Riktigt roligt att så många som 70-talet personer kom och lyssnade till Ulf Lindroth som besökte oss den 5:e februari. Att Ulf har koll på rävlock råder ingen tvekan om och föredraget blev väldigt uppskattat och intressant. Vilken pipa är bäst? Hur väljer man rätt pass? Vilket väder är bäst lockväder? Många frågor som fick sina svar.


Så gott som fullt i lokalen när Ulf Lindroth pratade rävlock


Semlor och kaffe till alla besökare vid föreläsningen

Flera av gästerna passade också på att köpa sig en eller två lockpipor så nu lär rävarna i området få det hett om öronen. Faktiskt var åtgången på pipor så stor att vårt lager tog slut men lugn, fler pipor är beställda!

Var du en av dom som inte fick tag på din nya favoritlockpipa så hör av dig eller lägg beställningen redan nu. Vi levererar inom kort! Vi kan även rekommendera både film och bok för den som vill lära sig mer om att locka räv. Klicka på länken för att se hela sortimentet gällande rävlock. Produkter i vårt sortiment för rävlock, klicka här

Det fungerar!
Ja det var väl egentligen inte någon som misstrodde Ulf om att det här med rävlock fungerar precis så som det beskrevs under kvällen. Nu har vi facit också, det stämmer!

Torsdag morgon, dagen efter föreläsningen, ägnades åt rävlock som blev mycket intressant. Första passet gav inget men på andra passet syntes en räv som vi råkade stöta. Tredje gången gillt brukar det ju heta och denna gäng stämde det.

Ulf tog plats vid en större sten i anslutning till en åker medan undertecknad satte sig som passkytt med uppgift att bevaka om någon räv skulle ge sig på att försöka ta vind för att se vad det var för läte. Precis som Ulf beskrev det under föreläsningen skedde nu också. Räven kom efter sex minuters lockande. Rundade upp i vind,  rejält målmedveten med siktet inställt på lockljudet. Nu föll det sig så att innan den kom in i vittringskorridoren kom trettio meter vid sidan om mig. En lite oförsiktgt rörelse fick räven att stanna upp någon sekund men sedan fortsatte den mot ljudet.

När räven var bakom ett grovt träd kom studsaren snabbt till axeln och när sedan räven var ute på fri yta praktiserade nästa tips av Ulf. Ett kraftigt skall fick räven att stanna upp och i samma sekund small skottet och räven rullade runt. Dagens första och enda räv som sköts gjorde ett försök att "ta" vind. Den kom snabbt och målmedvetet, den stannade upp för ett skall och den lockades av ljudet från ett Dan Thompson PC2, alltså precis som Ulf beskrev det under föreläsningen.


Ulf kollar den nyskjutna räven, en hane i god kondition


Glad och nöjd skytt. Ted Karlsson med dagens fällda räv.

 

 


Toppbetyg för Pasvik Light

Datum: 2014-01-06 08:32
Författare: Allmogejakt

I senaste numret av Jaktjournalen testades Bergans nya jaktställ, Pasvik Light. Stället har funnits i vårt sortiment sedan i höstas och vi kan bara hålla med i slutomdömet som anges i texten. "Det är tveklöst ett mycket intressant jaktställ för smygjägare och hundförare i Norden"

Klicka här för att se jackan i butiken

Klicka här för att se byxan i butiken


Vilken start!!!

Datum: 2013-12-15 22:26

Vill börja med att tacka alla som kom och besökte oss på premiären när vi idag öppnade butiken i Myresjö. Full fart från det vi öppnade tills det var dags att stänga.

Var en passande dag när det samtidigt var julmarknad och förstås mycket folk i rörelse. Känns än mer inspirerande efter alla lyckönskningar till butiken. 

Bjuder på några bilder på hur det ser ut och ni är välkomna förbi, vi kör öppningserbjudandet i butiken fram till Jul.

Varmt välkomna, och kaffet är varmt :)


Sida 2 av 2. Visar 4 av 9 poster.
[ Föregående ] 1 (2) [Nästa]

Kalender

4/8 15:00 Trackerkväll i butiken

Torsdag den 4:e augusti kör vi en Trackerkväll i butiken. Passa på att ladda upp inför säsongen med nyttiga prylar och bra tips hur du bäst använder din Tracker

18/3 18:30 Föreläsning av PK-eftersök

Föreläsning av Per "Bula" Kristoffersson om eftersök i olika former.

Blogg RSS för Blogg

Allmogejakt, Sveriges bästa Trackerbutik?

Kanske en del tycker det låter lite kaxigt men i rubriken har ni vår ambition och med det som mål så kommer det också att gynna er som kund. Testa oss gärna, vi kommer att göra vad vi kan för att både gamla och nya kunder ska upptäcka fördelarna att anlita oss när det gäller Trackers pejlar och tillbehör.
2016-07-16 17:41