Rävlock med resultat

Riktigt roligt att så många som 70-talet personer kom och lyssnade till Ulf Lindroth som besökte oss den 5:e februari. Att Ulf har koll på rävlock råder ingen tvekan om och föredraget blev väldigt uppskattat och intressant. Vilken pipa är bäst? Hur väljer man rätt pass? Vilket väder är bäst lockväder? Många frågor som fick sina svar.


Så gott som fullt i lokalen när Ulf Lindroth pratade rävlock


Semlor och kaffe till alla besökare vid föreläsningen

Flera av gästerna passade också på att köpa sig en eller två lockpipor så nu lär rävarna i området få det hett om öronen. Faktiskt var åtgången på pipor så stor att vårt lager tog slut men lugn, fler pipor är beställda!

Var du en av dom som inte fick tag på din nya favoritlockpipa så hör av dig eller lägg beställningen redan nu. Vi levererar inom kort! Vi kan även rekommendera både film och bok för den som vill lära sig mer om att locka räv. Klicka på länken för att se hela sortimentet gällande rävlock. Produkter i vårt sortiment för rävlock, klicka här

Det fungerar!
Ja det var väl egentligen inte någon som misstrodde Ulf om att det här med rävlock fungerar precis så som det beskrevs under kvällen. Nu har vi facit också, det stämmer!

Torsdag morgon, dagen efter föreläsningen, ägnades åt rävlock som blev mycket intressant. Första passet gav inget men på andra passet syntes en räv som vi råkade stöta. Tredje gången gillt brukar det ju heta och denna gäng stämde det.

Ulf tog plats vid en större sten i anslutning till en åker medan undertecknad satte sig som passkytt med uppgift att bevaka om någon räv skulle ge sig på att försöka ta vind för att se vad det var för läte. Precis som Ulf beskrev det under föreläsningen skedde nu också. Räven kom efter sex minuters lockande. Rundade upp i vind,  rejält målmedveten med siktet inställt på lockljudet. Nu föll det sig så att innan den kom in i vittringskorridoren kom trettio meter vid sidan om mig. En lite oförsiktgt rörelse fick räven att stanna upp någon sekund men sedan fortsatte den mot ljudet.

När räven var bakom ett grovt träd kom studsaren snabbt till axeln och när sedan räven var ute på fri yta praktiserade nästa tips av Ulf. Ett kraftigt skall fick räven att stanna upp och i samma sekund small skottet och räven rullade runt. Dagens första och enda räv som sköts gjorde ett försök att "ta" vind. Den kom snabbt och målmedvetet, den stannade upp för ett skall och den lockades av ljudet från ett Dan Thompson PC2, alltså precis som Ulf beskrev det under föreläsningen.


Ulf kollar den nyskjutna räven, en hane i god kondition


Glad och nöjd skytt. Ted Karlsson med dagens fällda räv.

 

 

Författare: Ted Karlsson

Kalender

4/8 15:00 Trackerkväll i butiken

Torsdag den 4:e augusti kör vi en Trackerkväll i butiken. Passa på att ladda upp inför säsongen med nyttiga prylar och bra tips hur du bäst använder din Tracker

18/3 18:30 Föreläsning av PK-eftersök

Föreläsning av Per "Bula" Kristoffersson om eftersök i olika former.

Blogg RSS för Blogg

Allmogejakt, Sveriges bästa Trackerbutik?

Kanske en del tycker det låter lite kaxigt men i rubriken har ni vår ambition och med det som mål så kommer det också att gynna er som kund. Testa oss gärna, vi kommer att göra vad vi kan för att både gamla och nya kunder ska upptäcka fördelarna att anlita oss när det gäller Trackers pejlar och tillbehör.
2016-07-16 17:41