Produkter   » Utrustning » Lockpipor » Produkt
Lockpipa Dan Thompson Cottontail PC2


Lockpipa Dan Thompson Cottontail PC2

Dan Thompsons slutna lockpipa " PC2 Cottontail Call " är en lockpipa för räv och andra rovdjur. PC2 är kompakt och ger ifrån sig ett kort och vasst ljud som är ett mycket naturtroget och dallrande lockljud/ångestläte, som får räv, lo och andra rovdjur att bli intresserade. Dan Thompson lockpipa är enkel att använda. Lockpipan är tillverkad i trä som ger ett klart och naturligt ljud.

Lockpipan finns med i Ulf Lindroths film "Rävlock - Rätt läte på rätt plats" och har fått stor uppmärksamhet därifrån. Köp även filmen för att få inspiration om hur du på bästa sätt jagar räv med hjälp av lockpipa.

Så här beskriver Ulf Lindroth denna pipa
Harskriket är ett av de viktigaste lätena för rävlockaren. Ibland passar kraftiga harskrik, men i de allra flesta fall är ett försiktigare och naturligare skrik bättre. Erfarenheten visar att Dan Thompson PC-2 är en suverän pipa för svaga till medelhöga skrik och verkligen låter som en hare i nöd.

Fördelarna med de försiktigare men mera naturtrogna lätena är inte bara att de oftare drar in räv. Rävarna kommer dessutom ofta fortare och mera rakt på lätet än då man använder kraftiga skrik. De verkar helt enkelt mera övertygade. Av den anledningen använder jag själv Dan Thompson PC-2 i de allra flesta harskrikspass idag.

Som nybörjare fastnade jag för pipor med öppna membran. Det kan vara lätt att göra varierande läten på dem och de fryser i stort sett aldrig ihop i kallt väder. Men PC-2:an är lika lätt att variera som någon annan och några större frysproblem ser man inte förrän i temperaturer under -15 grader. Även i kallare väder är det problemet ganska lätt att hantera genom att värma pipan med utandningsluft och i händerna. Dessutom ser jag rävarna reagera bättre på PC-2:an än på det mesta jag provat i harskriksväg, och det är ju det överlägset viktigaste!

Pipan är ganska spridd i Sverige idag. Vi har ändå valt att ta in den i sortimentet eftersom vi vill att du som jägare ska kunna hitta ett litet urval av den allra bästa utrustningen på vår hemsida, så att du har bästa möjliga chans att lyckas med de jaktformer vi visar i våra filmer.

Och det är mer än troligt att du hittar en ny favorit i Dan Thompson PC-2! Alldeles särskilt om du lockar i Syd- och Mellansverige, där kraftiga harskrik aldrig har någon fördel över försiktigare och mera naturtrogna läten (utom möjligen i storm).

Lockpipa Dan Thompson Cottontail PC2

Lockpipa Dan Thompson Cottontail PC2D
från 10 SEK / mnd.
[Ej i lager, beställning. Lev.tid 5-10 dgr]
Lockpipa Dan Thompson Cottontail PC2D
Artnr: DTPC2
Fabrikat: Dan Thompson
245 SEK/st

Länkade artiklar

En klassiker bland jaktfilmer och ett måste f...
250 SEK/st
från 10 SEK / mnd.
Kanske det mest effektiva ljudet någonsin för...
245 SEK/st
från 10 SEK / mnd.
Enkel och mycket effektiv lockpipa från Vermi...
195 SEK/st
från 8 SEK / mnd.

Tillbaka

Kalender

4/8 15:00 Trackerkväll i butiken

Torsdag den 4:e augusti kör vi en Trackerkväll i butiken. Passa på att ladda upp inför säsongen med nyttiga prylar och bra tips hur du bäst använder din Tracker

18/3 18:30 Föreläsning av PK-eftersök

Föreläsning av Per "Bula" Kristoffersson om eftersök i olika former.

Blogg RSS för Blogg

Allmogejakt, Sveriges bästa Trackerbutik?

Lockpipa Verminator Twisted Syco
Kanske en del tycker det låter lite kaxigt men i rubriken har ni vår ambition och med det som mål så kommer det också att gynna er som kund. Testa oss gärna, vi kommer att göra vad vi kan för att både gamla och nya kunder ska upptäcka fördelarna att anlita oss när det gäller Trackers pejlar och tillbehör.
2016-07-16 17:41